ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΦiΓΓΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 2020

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ


Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου: Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα Σπείρα για τρεις ακόμα παραστάσεις στη Σφίγγα επειδή εσείς το ζητήσατε. Το ωραιότερο λαϊκό πρόγραμμα, που όλοι όσοι το έζησαν το αγάπησαν φανατικά, με το ένα sold out μετά το άλλο, επανέρχεται για τρεις ακόμα Δευτέρες στη μουσική σκηνή Σφίγγα!  (είσοδος στο μπαρ 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.30)


Σάββατο 29 Φεβρουαρίου: Ο Σταύρος Σιόλας με καλεσμένους μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής, μας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι, όπου τα γλέντια μπλέκονται με τις προσωπικές εξομολογήσεις και το αστικό τοπίο με το διονυσιασμό ενός πανηγυριού! (είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30) 


Τρίτη 25 Φεβρουαρίου: Τρία χρόνια μετά "Τα θανατερά - Κηδεία μετά μουσικής", η πολυσυζητημένη μουσική παράσταση επιστρέφει στη Σφίγγα για... το μνημόσυνο. Καφές, κόλλυβα, αγαπημένα... θανατερά τραγούδια και η «χήρα» Ελένη Καρακάση συνθέτουν μία επετειακή παράσταση που γιορτάζει τον θάνατο εν μέσω Αποκρεών. (είσοδος σε τραπέζι 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00)


Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου: Οι εκδόσεις Μετρονόμος παρουσιάζουν την δισκογραφική δουλειά του Φώτη Παπαδόπουλου (27 Φεβρουαρίου 1967 - 20 Ιουλίου 2017) «Όνειρο φευγάτο». Τραγουδούν οι Λένα Κιτσοπούλου, Γιώργος Μάκρας και Γιάννης Παπαδόπουλος. Συμμετέχει φιλικά η Βίκυ Καρατζόγλου. (ελεύθερη είσοδος, ώρα έναρξης: 21.30)


Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου : Η Γεωργία Νταγάκη στο φυσικό της περιβάλλον που είναι η σκηνή, θα ελευθερώσει την "Τίγρη" που έχει μέσα της και θα μας αιχμαλωτίσει με τα έντονα συναισθήματα που γεννιούνται μέσα από τα τραγούδια και τις ερμηνείες της! Το πάθος, η ένταση, η δύναμη της φωνής και της ψυχής της, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που σε καθηλώνουν σε κάθε ζωντανή της εμφάνιση. (είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30) 


ΜΑΡΤΙΟΣ


Δευτέρα 2 Mαρτίου: Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα Σπείρα ξανά στη Σφίγγα επειδή εσείς το ζητήσατε. Το ωραιότερο λαϊκό πρόγραμμα, που όλοι όσοι το έζησαν το αγάπησαν φανατικά, με το ένα sold out μετά το άλλο, για άλλη μία Δευτέρα στη μουσική σκηνή Σφίγγα! (είσοδος στο μπαρ 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.30) 


Πέμπτη 5 Μαρτίου: Οι Group PάrΩdy, μετά την ολοκλήρωση της ηχογράφησης και τη ψηφιακή κυκλοφορία δύο νέων τραγουδιών τους, μας προσκαλούν την Πέμπτη 5 Μαρτίου στη Σφίγγα, σε μία δυνατή μίξη ηλεκτρικού και παραδοσιακού ήχου. (είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.30)


Παρασκευή 6 Μαρτίου: Η Γεωργία Νταγάκη στο φυσικό της περιβάλλον που είναι η σκηνή, θα ελευθερώσει την "Τίγρη" που έχει μέσα της και θα μας αιχμαλωτίσει με τα έντονα συναισθήματα που γεννιούνται μέσα από τα τραγούδια και τις ερμηνείες της! Το πάθος, η ένταση, η δύναμη της φωνής και της ψυχής της, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που σε καθηλώνουν σε κάθε ζωντανή της εμφάνιση. (είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30) 


Σάββατο 7 Μαρτίου: O Σταύρος Σιόλας  με καλεσμένους μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής, μας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι, όπου τα γλέντια μπλέκονται με τις προσωπικές εξομολογήσεις και το αστικό τοπίο με το διονυσιασμό ενός πανηγυριού! (είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30) 


Κυριακή 8 Μαρτίου: Η Μαρία Σουλτάτου, στην παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, παρουσιάζει την μουσική παράσταση "Η ζωή γυναίκα... είναι" με τραγούδια που αφορούν στη γυναίκα σε όλες της τις πτυχές. Η μάνα, η σύζυγος, η κόρη, η αδερφή και οι υπόλοιπες θηλυκές μορφές παρουσιάζονται από τη σπουδαία ερμηνεύτρια μέσα από τις ενορχηστρώσεις του Σάββα Ρακιντζάκη. (είσοδος σε τραπέζι: 15€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00) 


Τρίτη 10 Μαρτίου: Η Λόλα Γιαννοπούλου παρουσιάζει την Τρίτη 10 Μαρτίου στη μουσική σκηνή Σφίγγα, τραγούδια από την πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο "6 αυτοτελές ιστορίες", που κυκλοφορεί από την MLK. (είσοδος ελεύθερη, ώρα έναρξης: 21.30)


Τετάρτη 11 Μαρτίου: Ο Παναγιώτης Λάμπουρας έρχεται στην Σφίγγα την Τετάρτη 11 Μαρτίου και συνομιλεί μουσικά με δύο πολύ σημαντικούς σολίστες, κορυφαίους στο είδος τους: τον Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι και το λαούτο και τον Γιάννη Κυριμκυρίδη στο πιάνο, σταθερό συνεργάτη της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, του Ara Dinkjian, του Σωκράτη Σινόπουλου και του Haig Yadjian. Μαζί θα μας ταξιδέψουν σε τραγούδια διαλεγμένα από το προσωπικό ρεπερτόριο του Παναγιώτη, αλλά και τραγούδια αγαπημένα από την παράδοση και όχι μόνο, τραγούδια που ενώνουν τους τρεις τους και που ο Παναγιώτης αγαπά να ερμηνεύει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, με το δικό του πάθος. (Γενική είσοδος: 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.30)


Πέμπτη 12 Μαρτίου: Η ταλαντούχα Σοφία Παπουλάκου σε ένα πρόγραμμα με λαϊκά αγαπημένα τραγούδια καθώς και καινούργια από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά που πρόκειται να κυκλοφορήσει άμεσα(είσοδος σε τραπέζι 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00) 


Σάββατο 14 και 21 Μαρτίου: Ο θρύλος της κρητικής μουσικής Βασίλης Σκουλάς συναντά τη νεότερη γενιά της Κρήτης στο πρόσωπο του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη για δύο μόνο παραστάσεις στη σκηνή της Σφίγγας (είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30) 


Κυριακή 22 Μαρτίου: Οι εκδόσεις Μετρονόμος παρουσιάζουν την καινούργια δισκογραφική δουλειά του Γιάννη Τσιαντή «Το κορίτσι του τεκέ. Οδοιπορικό Δραπετσώνα». Tραγουδούν οι Ιουλία Καραπατάκη, Αντώνης Ξηντάρης, Σωτήρης Παπατραγιάννης, Σπύρος Πατράς, Κατερίνα Τσιρίδου, Γιάννης Χαραλαμπάκης και Λάκης Παπαδόπουλος. Συμμετέχουν οι σολίστες Δημήτρης Μυστακίδης, Μιχάλης Παούρης και Νίκος Τατασόπουλος. (ελεύθερη είσοδος , ώρα έναρξης 21.00) 


Πέμπτη 26 Μαρτίου: Η Λυδία Σέρβου επιστρέφει στη σκηνή της Σφίγγας με μια βραδιά αφιερωμένη στα τραγούδια της Χάρις Αλεξίου.Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων δισκογραφίας της μεγάλης ερμηνεύτριας, η λυδία μαζί με τους συνεργάτες της Θανάση Σοφρά και Νεοκλή Νεοφυτίδη επιμελήθηκαν ένα πρόγραμμα γεμάτο από τις μεγάλες της επιτυχίες.Οι Μάνος Λοΐζος, Απόστολος Καλδάρας, Σταύρος Κουγιουμτζής θα συναντηθούν με τους Θάνο Μικρούτσικο, Αντώνη Βαρδή, Χρήστο Νικολόπουλο, Νίκο Αντύπα, Γιώργο Θεοφάνους κ.ά.

Τραγούδια που όλοι αγαπάμε και όλοι τραγουδάμε!

Μια βραδιά που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη...(είσοδος σε τραπέζι 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00) 


Παρασκευή 27 Μαρτίου: Η Βιολέτα Ίκαρη έρχεται από την "Γη της Επαγγελίας" για να "Ραγίσει τις Καρδιές μας" στην Σφίγγα για δύο μόνο παραστάσεις.Η ταλαντούχα νέα ερμηνεύτρια με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα και την ξεχωριστή παρουσία της,μαζί με εξαιρετικούς μουσικούς στο πλευρό της,υπόσχεται μοναδικές βραδιές και μας καλεί να τραγουδήσουμε μαζί "Τα Τραγούδια που Αντάμωσε". (είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30) 


ΑΠΡΙΛΙΟΣ


Παρασκευή 3 Απριλίου 2020:Η Βιολέτα Ίκαρη έρχεται από την "Γη της Επαγγελίας" για να "Ραγίσει τις Καρδιές μας" στην Σφίγγα για δύο μόνο παραστάσεις.Η ταλαντούχα νέα ερμηνεύτρια με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα και την ξεχωριστή παρουσία της,μαζί με εξαιρετικούς μουσικούς στο πλευρό της,υπόσχεται μοναδικές βραδιές και μας καλεί να τραγουδήσουμε μαζί "Τα Τραγούδια που Αντάμωσε". (είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30) 


Σάββατο 4,11 & 25 Απριλίου 2020: Ο κορυφαίος ερμηνευτής του λαϊκού τραγουδιού, Γιώργος Μαργαρίτης, που τόλμησε να δοκιμαστεί και σε διαφορετικές μουσικές φόρμες και αγαπήθηκε από διαφορετικά είδη κοινού, έρχεται στη Σφίγγα πλαισιωμένος από μια σπουδαία ορχήστρα και μια ταλαντούχα ερμηνεύτρια για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με επιλογές από τις πιο σημαντικές στιγμές της μουσικής διαδρομής του, καθώς και ένα αφιέρωμα στο ελληνικό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι.

Η φωνή του είναι μοναδική, αυθεντική, ακαριαία αναγνωρίσιμη, το ρεπερτόριό του ευρύ με επιτυχίες-σταθμούς στο ελληνικό τραγούδι. Διορατικός, έτοιμος πάντα να πειραματιστεί και να συνεργαστεί με νεότερους καλλιτέχνες, ο Γιώργος Μαργαρίτης αποτελεί ένα εμβληματικό πρόσωπο της ιστορίας του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Τραγούδια όπως "Κελί 33", "Ακου τι θα πω", "Δραπετσώνα", "Πεθαίνω για σένα", "Εσυ μου μιλάς στην καρδιά μου", "5 Ελληνες στον Αδη", "Στου παράδεισου την πόρτα", είναι λίγα μόνο από τα μεγάλα τού, ενος ρεπερτορίου που εκπλήσσει και συγκινεί..για νέους έρωτες και διαχρονικές αμαρτίες!(είσοδος στο μπαρ 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30) 


Κυριακή 5 & 12 Απριλίου: Ο Γιώργος Νικητόπουλος και η Παυλίνα Κατσή επιστρέφουν στη Σφίγγα με ιστορίες τραγουδιών από την προσωπική τους δισκογραφία και από το Ελληνικό ρεπερτόριο με τη μουσική παράσταση "Χωρίς".(γενική είσοδος 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 20.30) 

"Εσύ που ξέρεις να ξεχνάς με το τραγούδι μόνο, χωρίς να ξέρεις τι συμβαίνει, θα μάθεις τι χωρίς σημαίνει. Απλά, πολύ απλά θα σου θυμίσω εκείνο το τραγούδι της βροχής, μες τη νύχτα σα μια κουβέντα, σιγά σιγά και ταπεινά. Μ ένα παιχνίδι αλλιώτικο που χάθηκε στο φως , στις παλιές φωτογραφίες τις χλωμές. Λίγο το χέρι άμα απλώσεις, θα με κρατήσεις στα δάχτυλά σου. Δεν έχει σημασία τι μου βγαίνει, κοιμήσου εσύ, κι εγώ θα ονειρεύομαι ".


ΜΑΪΟΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 2,9 & 16 Μαΐου 2020: Ο κορυφαίος ερμηνευτής του λαϊκού τραγουδιού, Γιώργος Μαργαρίτης, που τόλμησε να δοκιμαστεί και σε διαφορετικές μουσικές φόρμες και αγαπήθηκε από διαφορετικά είδη κοινού, έρχεται στη Σφίγγα πλαισιωμένος από μια σπουδαία ορχήστρα και μια ταλαντούχα ερμηνεύτρια για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με επιλογές από τις πιο σημαντικές στιγμές της μουσικής διαδρομής του, καθώς και ένα αφιέρωμα στο ελληνικό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι.

Η φωνή του είναι μοναδική, αυθεντική, ακαριαία αναγνωρίσιμη, το ρεπερτόριό του ευρύ με επιτυχίες-σταθμούς στο ελληνικό τραγούδι. Διορατικός, έτοιμος πάντα να πειραματιστεί και να συνεργαστεί με νεότερους καλλιτέχνες, ο Γιώργος Μαργαρίτης αποτελεί ένα εμβληματικό πρόσωπο της ιστορίας του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Τραγούδια όπως "Κελί 33", "Ακου τι θα πω", "Δραπετσώνα", "Πεθαίνω για σένα", "Εσυ μου μιλάς στην καρδιά μου", "5 Ελληνες στον Αδη", "Στου παράδεισου την πόρτα", είναι λίγα μόνο από τα μεγάλα τού, ενος ρεπερτορίου που εκπλήσσει και συγκινεί..για νέους έρωτες και διαχρονικές αμαρτίες!(είσοδος στο μπαρ 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30)


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΤΙΝΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2020

Μας τίμησαν με την παρουσία τους!

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019-ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018-ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017-ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2016-ΙΟΥΝΙΟΣ 2017