ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΦiΓΓΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 2020

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Παρασκευή 17 & 24 Ιανουαρίου:

Ο Κώστας Χατζής έρχεται στην Σφίγγα για τέσσερις παραστάσεις να παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι, μέσα από την λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων και της μουσικής των τραγουδιών, που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Πολλά τραγούδα του έχουν μείνει κλασσικά:

"Απ'τ'αεροπλάνο","Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει","Σπουδαίοι άνθρωποι,αλλά","Ο Στρατής","Κι ύστερα".(είσοδος στο μπαρ 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30) 


Σάββατο 18 & 25 Ιανουαρίου: ''ΕΞΑΡΧΕΙΑ-ΜΠΡΑΧΑΜΙ''

Ο Χρήστος Θηβαίος σε ένα μουσικό ταξίδι από τους "Συνήθεις υπόπτους" και τον "Άμλετ της Σελήνης" έως το "Σιδερένιο νησί" και τους "Κήπους των ψιθύρων" από την καινούργια του συνεργασία με τον Χάρη Κατσιμίχα! Μαζί του οι String Demons &  ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος! (είσοδος στο μπαρ 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30) 


Τρίτη 14,21 & 28 Ιανουαρίου: "Από Έρωτα..." 

Η μουσικοθεατρική παράσταση επιστρέφει,μετά τον περσινό επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στην Σφίγγα και το άνοιγμα του adapt festival! Μία μουσικοθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από γράμματα απεσταλμένα ή μη,διαβασμένα ή μη και τραγούδια πολυταξιδεμένα ή μη,με έναν κοινό παρονομαστή.....Γιατί γράφουν οι άνθρωποι; "Από Έρωτα..."

Επί σκηνής: Αντριάνα Ανδρέοβιτς,Όλγα Σκιαδαρέση,Κωνσταντίνος Τσονόπουλος,Βασίλης Ψύλλας

Φιλική συμμετοχή:Κατερίνα Κούδα

Σκηνοθεσία: Ευθύμης Χρήστου

(γενική είσοδος 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00) 


Πέμπτη 23 Ιανουαρίου: Μετά από σειρά παραστάσεων σε σκηνές της Αθήνας , που τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό, ο Αδάμ Τσαρούχης, έρχεται με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα στη μουσική σκηνή Σφίγγα, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου! (γενική είσοδος 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.30)  


Κυριακή 26 Ιανουαρίου: Ο Σταύρος Χαλιαμπάλιας και οι συνεργάτες του, έφτιαξαν ένα πρόγραμμα που ακουμπά σε όλο το εύρος της ελληνικής δισκογραφίας, τιμώντας τους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς που το διάνθισε και με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του όπως το "Αν ξέρει η νύχτα" σε μουσική δική του και στίχους της Λίνας Δημοπούλου. Θα είναι λοιπόν μαζί μας στη Σφίγγα στις 26 Ιανουαρίου! (γενική είσοδος 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.30)


Τετάρτη 29 Ιανουαρίου: Οι εκδόσεις Μετρονόμος παρουσιάζουν την νέα δισκογραφική δουλειά της Ελένη Περινού «Στην άκρη αυτού του κόσμου». Συμμετέχουν: Γεράσιμος Ανδρεάτος., Παντελής Θαλασσινός, Λιζέτα Καλημέρη, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Βασίλης Σκουλάς, Χρίστος Τσιαμούλης.(Ώρα έναρξης 21:30)


Πέμπτη 30 Ιανουαρίου: Η Billie Isak είναι ερμηνεύτρια, μουσικός, πολυοργανοπαίκτρια, στιχουργός και συνθέτρια καθώς υπογράφει στίχους και μουσική στα κομμάτια της όπως τα "Το θεριό", "Έχε το νου σου να γυρνάς", "Η γιορτή", "Η χώρα της σιωπής", "Το Αχ..." και πολλά ακόμη τα οποία πρόκειται σύντομα να απολαύσουμε στην πρώτη της επίσημη δισκογραφική δουλειά. (γενική είσοδος 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.30)


Παρασκευή 31 Ιανουαρίου: Ο Ζαχαρίας Καρούνης κι η Σαββέρια Μαργιολά θα είναι μαζί στη Σφίγγα για να τα πουν και με μουσική και για να σας τα τραγουδήσουν! Λαϊκά, έντεχνα, παραδοσιακά του κλαυθμού, της χαράς, του οδυρμού, του μπαλκονιού, της παραλίας, του ήλιου, του έρωτα, του χωρισμού, της καψούρας αλλά και της βαβούρας. Όλα στο πρόγραμμα! (είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30)


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Σάββατα 1,8 & 15 Φεβρουαρίου: Ο Δημήτρης Υφαντής ένας καλλιτέχνης με πορεία πολλών μουσικών χιλιόμετρων και συνεργασιών, πρωτοπαρουσιάστηκε από τη Δήμητρα Γαλάνη με το "Καίγομαι και σιγολιώνω" το 1997 και συνεχίζει ως σήμερα να μας δίνει την αλήθεια του μέσα από τα τραγούδια.Έρχεται από τα Γιάννενα για να μας παρουσιάσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, επίσης λαϊκά, έντεχνα άλλων δημιουργών, καθώς και παραδοσιακά από περιοχές της Ελλάδας δίνοντας βάση κυρίως στην Ήπειρο. (είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα,ώρα έναρξης 22:30)


Δευτέρα 3 & 10 Φεβρουαρίου: Νέο μικρό μουσικό σύνολο με το όνομα ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ ίδρυσε η Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Το νέο αυτό σύνολο αποτελούν οι Παναγιώτης Πετράκης (τραγούδι), Δημήτρης Ανδρεάδης (πιάνο), Δημήτρης Παπαγγελίδης (κλασική κιθάρα), Στέφανος Θεοδωράκης - Παπαγγελίδης (κρουστά), Μιχάλης Αλεξάκης (ηχοληψία) και Sophie Hayes (υπεύθυνη της παραγωγής συναυλιών). Το νέο αυτό σύνολο θα ξεκινήσει την διαδρομή του με μια παράσταση μουσικής και λόγου στη μουσική σκηνή Σφίγγα τη Δευτέρα 3 και 10 Φεβρουαρίου.(Γενική είσοδος 15€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00)


Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου: Ο Ζαχαρίας Καρούνης κι η Σαββέρια Μαργιολά θα είναι μαζί στη Σφίγγα για να τα πουν και με μουσική και για να σας τα τραγουδήσουν! Λαϊκά, έντεχνα, παραδοσιακά του κλαυθμού, της χαράς, του οδυρμού, του μπαλκονιού, της παραλίας, του ήλιου, του έρωτα, του χωρισμού, της καψούρας αλλά και της βαβούρας. Όλα στο πρόγραμμα! (είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30) 


Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου: Η τραγουδοποιός Μαρία Κηλαηδόνη ερμηνεύει τραγούδια από τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο «Τυρκουάζ», καθώς και καινούρια ακυκλοφόρητα, αλλά και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών της ελληνικής και αμερικάνικης μουσικής. (είσοδος σε τραπέζι 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00) 


Παρασκευή 14 και 21 Φεβρουαρίου: Ο Χρήστος Παπαδόπουλος, δημιουργός πολλών επιτυχιών (Φίλα με, Κόκκινο ποτάμι, Αρχιπέλαγος, Εγώ γιορτάζω πάντα όταν πονάω) για δύο Παρασκευές στη σκηνή της Σφίγγας με αγαπημένους συνεργάτες. (είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30) 


Κυριακή 16 και 23 Φεβρουαρίου: "Όσα ονειρευτήκαμε" και όσα θα ονειρευτούμε, με την ποίηση του Άλκη Αλκαίου και τη φωνή του Δημήτρη Κανέλλου. Συνοδοιπόροι του οι Μανόλης Ανδρουλιδάκης στην κιθάρα, ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά και σε φιλική συμμετοχή γνωστοί, αγαπημένοι τραγουδιστές. (είσοδος σε τραπέζι 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00) 


Σάββατο 22 και 29 Φεβρουαρίου: Ο Σταύρος Σιόλας με καλεσμένους μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής, μας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι, όπου τα γλέντια μπλέκονται με τις προσωπικές εξομολογήσεις και το αστικό τοπίο με το διονυσιασμό ενός πανηγυριού! (είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30) 


Τρίτη 25 Φεβρουαρίου: Τρία χρόνια μετά "Τα θανατερά - Κηδεία μετά μουσικής", η πολυσυζητημένη μουσική παράσταση επιστρέφει στη Σφίγγα για... το μνημόσυνο. Καφές, κόλλυβα, αγαπημένα... θανατερά τραγούδια και η «χήρα» Ελένη Καρακάση συνθέτουν μία επετειακή παράσταση που γιορτάζει τον θάνατο εν μέσω Αποκρεών. (είσοδος σε τραπέζι 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00)


Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου: Οι εκδόσεις Μετρονόμος παρουσιάζουν την δισκογραφική δουλειά του Φώτη Παπαδόπουλου (27 Φεβρουαρίου 1967 - 20 Ιουλίου 2017) «Όνειρο φευγάτο». Τραγουδούν οι Λένα Κιτσοπούλου, Γιώργος Μάκρας και Γιάννης Παπαδόπουλος. Συμμετέχει φιλικά η Βίκυ Καρατζόγλου. (ελεύθερη είσοδος, ώρα έναρξης: 21.30)


Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου : Η Γεωργία Νταγάκη στο φυσικό της περιβάλλον που είναι η σκηνή, θα ελευθερώσει την "Τίγρη" που έχει μέσα της και θα μας αιχμαλωτίσει με τα έντονα συναισθήματα που γεννιούνται μέσα από τα τραγούδια και τις ερμηνείες της! Το πάθος, η ένταση, η δύναμη της φωνής και της ψυχής της, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που σε καθηλώνουν σε κάθε ζωντανή της εμφάνιση. (είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30) 


ΜΑΡΤΙΟΣ

Παρασκευή 6 Μαρτίου: Η Γεωργία Νταγάκη στη δεύτερή της μουσική παράσταση στη Σφίγγα. (είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30 )


Σάββατο 7 Μαρτίου: O Σταύρος Σιόλας ολοκληρώνει τις εμφανίσεις του και μας χαρίζει μία ακόμα ξεχωριστή βραδιά! (είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30) 


Κυριακή 8 Μαρτίου: Η Μαρία Σουλτάτου, στην παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, παρουσιάζει την μουσική παράσταση "Η ζωή γυναίκα... είναι" με τραγούδια που αφορούν στη γυναίκα σε όλες της τις πτυχές. Η μάνα, η σύζυγος, η κόρη, η αδερφή και οι υπόλοιπες θηλυκές μορφές παρουσιάζονται από τη σπουδαία ερμηνεύτρια μέσα από τις ενορχηστρώσεις του Σάββα Ρακιντζάκη. (είσοδος σε τραπέζι: 15€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00) 


Πέμπτη 12 Μαρτίου: Η ταλαντούχα Σοφία Παπουλάκου σε ένα πρόγραμμα με λαϊκά αγαπημένα τραγούδια καθώς και καινούργια από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά που πρόκειται να κυκλοφορήσει άμεσα(είσοδος σε τραπέζι 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00) 


Σάββατο 14 και 21 Μαρτίου: Ο θρύλος της κρητικής μουσικής Βασίλης Σκουλάς συναντά τη νεότερη γενιά της Κρήτης στο πρόσωπο του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη για δύο μόνο παραστάσεις στη σκηνή της Σφίγγας (είσοδος στο μπαρ 12€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 22.30) 


Κυριακή 22 Μαρτίου: Οι εκδόσεις Μετρονόμος παρουσιάζουν την καινούργια δισκογραφική δουλειά του Γιάννη Τσιαντή «Το κορίτσι του τεκέ. Οδοιπορικό Δραπετσώνα». Tραγουδούν οι Ιουλία Καραπατάκη, Αντώνης Ξηντάρης, Σωτήρης Παπατραγιάννης, Σπύρος Πατράς, Κατερίνα Τσιρίδου, Γιάννης Χαραλαμπάκης και Λάκης Παπαδόπουλος. Συμμετέχουν οι σολίστες Δημήτρης Μυστακίδης, Μιχάλης Παούρης και Νίκος Τατασόπουλος. (ελεύθερη είσοδος , ώρα έναρξης 21.00) 


Πέμπτη 26 Μαρτίου: Η Λυδία Σέρβου παρουσιάζει αγαπημένα της τραγούδια καθώς και το νέο της single με τίτλο "Πάλι στα ίδια".(είσοδος σε τραπέζι 13€ με κρασί ή μπύρα, ώρα έναρξης: 21.00) 


ΠΡΟΣΕΧΩΣ...

ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥΡΝΑΣ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2020

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 & 8 ΜΑΪΟΥ 2020


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4,11,18 & 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

ΣΑΒΒΑΤΟ 2,9 & 16 ΜΑΪΟΥ 2020


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΤΙΝΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2020


Μας τίμησαν με την παρουσία τους!

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019-ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018-ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017-ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2016-ΙΟΥΝΙΟΣ 2017